Tinker Longsword 119cm

4 900,00 kr
Inkl. moms

- BATTLE-READY - SK-A - Bluntad

Kvantitet
Beställningsvara ca 1-2 veckor

Michael 'Tinker' Pearce har utformat en serie svärd gjorda av Hanwei i 5160 stål, vilket betonar äkthet, funktionalitet och prestanda.
För att tillgodose behoven hos Western Martial Artists, är alla 7 stilar gjorda i levande (skarpa) och sparring (trubbiga) versioner och varje svärd har enastående hanteringsegenskaper. Den noggrant kontrollerade värmebehandlingen av 5160 stål (Tinkers valfria bladstål) genom marquenching-processen ger en utmärkt kombination av seghet och flexibilitet med en hårdhet på HRC 50-52, vilket möjliggör överlägsen kanthållning på skarvarna och spets -flexing säkerhetsfunktioner på blunt.

Ersättningsklingor är tillgängliga för alla svärd i serien; Ett viktigt inslag i Tinkers modell är utbytbarheten av blad för varje svärd, vilket gör att användaren kan köpa ett komplett svärd och ett reservblad för att njuta av båda versionerna. Longsword har Tinkers inbyggda hylsmutter monteringssystem, vilket ger säker hållning, åtdragning och lätt bladutbyte med Allennyckel som tillhandahålls.

Tinker Longswords (Oakeshott Type XVIIIa) ger WMA-utövaren ett snabbt, välbalanserat svärd som kommer att fungera vackert i skickliga händer.

Läderskida ingår.


- 5160 marquenched fjäderstål
- Utbytbart blad
- Tinker godkänd


- Svärd Kategori: SK-A (minst 50 HRC)
- Total längd: ca. 119 cm
- Bladlängd: ca. 89 cm
- Handtagslängd: 30 cm
- Vikt: ca. 1,3 kg
- Balans: ca. 8,90 cm från hjalt
- Överton: ca. 55,25 cm
- Bladets bredd vid hjalt: ca. 5,70 cm
- Bladbredd vid spets: ca. 1,75 cm
- Bladtjocklek vid hjalt: ca. 6,5 mm
- Bladtjocklek vid spets: ca. 1,8 mm
- Bladmaterial: 5160 fjäderstål
- HRC: ca. 50 ~ 53 HRC
- Handtag: Läderrem, träkärna

Specifikationerna kan variera något från svärd till svärd.

Hanwei
BM3207