Santoku Kockkniv Damaskusstål

1 739,00 kr
Inkl. moms
Kvantitet
Beställningsvara ca 1-2 veckor

 

Säkra betalningar

 

Frakt från 59 SEK

 

Ångerrätt 14 dagar

Denna Santoku i Damaskus stål är ett riktigt blickfång.

Det knivskarpa bladet på denna kökskniv gör att du kan utföra praktiskt taget alla skäruppgifter på ett enkelt sätt. Det eleganta handtaget i olivträ ligger bekvämt i handen och ger ett säkert grepp vid kapning.

Detaljer:

- Bladmaterial: Damaskusstål, 67 lager

- Handtagsmaterial: olivträ

- Total längd: ca. 31,5 cm

- Bladlängd: ca. 18,2 cm

- Bladtjocklek: ca. 2 mm

- Vikt: ca. 194 g

- Produktnummer: KR-DSK-OK

Eftersom olivträ är en naturprodukt är variationer i färg och ådring ganska normala. Varje kniv är därför en unik bit med sina egna egenskaper och mönster.

Termerna Damaskusstål, Damascen eller mönstersvetsad betecknar ett sammansatt stål som smides av två eller flera olika typer av stål. Den är uppkallad efter sin födelseplats, den syriska staden Damaskus, ett tidigare fäste för den mönstrade stålproduktionen. Som en vanlig praxis smids ett hårdare stål med hög kolhalt och ett mildare lågkolstål upprepade gånger svetsade och hopvikta. Stålet med hög kolhalt säkerställer en högre hårdhet, bättre härdbarhet och långvarig egghållning, medan det mildare stålet ger större bladflexibilitet och draghållfasthet. Denna procedur, som uppstod i en tid där stålkvaliteterna ofta var låga och inkonsekventa, gör det möjligt att kombinera de olika stålsorternas positiva egenskaper. Dessutom skapar de olika skuggningarna som genereras av det varierande kolinnehållet i de omväxlande lagren slående vackra mönster, som det tvinnade motivet som kallas Torsion Damascus-mönster eller Rose Damascus-mönstret. Utan tvekan förklarar dessa ovanliga mönster delvis varför inneboende magiska egenskaper tillskrevs Damaskus stålblad från medeltiden.

BM5137