Glas med blå dekor 10cl

469,00 kr
Inkl. moms

Historiskt Glas

Kvantitet
Sista produkten i lager

 

Säkra betalningar

 

Frakt från 59 SEK

 

Ångerrätt 14 dagar

Glas med blå dekor, ca. 8 cm. Från slutet av 1200-talet/början av 1300-talet. Okänd tillverkningsort.

Tillverkad efter ett original som finns på Museum für Kunsthandwerk, Frankfurt. Då detta glas och liknande har påträffats intakt kan man anta att dessa troligtvis använts som relikglas och därför bevarats. Skärvor av liknande glas har även påträffats på Gotland och i Stockholm.

Historiska glas är replikor av glas från glasblåsningens 2000-åriga historia. Alla glas är helt och hållet handgjorda. De är munblåsta och drivna med tidstypiska påklipp, glastrådar och annan dekor. Ett kännetecken på ett handgjort glas är det så kallade puntelmärket på glasets undersida. Den mjukt avrundade kanten på glasets ovansida och en viss variation i storlek, godstjocklek samt detaljutförande är andra tecken på ett äkta hantverk.

Glasmassan är speciellt framtagen för att efterlikna gamla tiders glas. Vissa kemikalier, främst metalloxider, har tillsätts för att få den rätta färgskalan. Glasmassan innehåller i olika grad små luftbubblor och skiftningar i struktur.

Varje glas är unikt. Alla dessa speciella egenskaper hos historiska glas innebär att det inte kan finnas två identiska glas. Detta gör varje exemplar till ett unikt handgjort mästerverk - precis som det originalglas som utgör dess förebild.

SG4110
1 Produkt

Du kanske också gillar